Heeft u vragen?  |   Bel ons: 06 11 29 04 50
Foto gemmotherapie

Basisopleiding geconcentreerde gemmotherapie (Bilthoven – Utrecht) – Vrijdag 25 mei & Vrijdag 01 juni

Vrijdag 25 mei 2018 + Vrijdag 1 juni 2018

Uitgebreide beschrijving

Deze 2-daagse nascholing draagt bij tot het ontwikkelen van de algemene kennis en situering van geconcentreerde gemmotherapie binnen een holistische aanpak. De meerwaarde ligt in de praktijkrelevante opzet van de nascholing waardoor de opgedane kennis onmiddellijk inzetbaar is in de professionele werkomgeving.

Door gebruik te maken van het theoretisch referentiekader dat aan de student tijdens de opleiding wordt aangereikt, leert hij/zij deze in zijn/haar werkomgeving toe te passen. De toepasbaarheid van de opleiding zal afgetoetst worden in verschillende beroepssituaties. Daarenboven is het belangrijk dat de student/deelnemer gebruik maakt van een holistische-interdisciplinaire aanpak om tot het beste resultaat te leiden

De opleidingsexpert van Pranarôm/Herbalgem heeft een wetenschappelijke achtergrond gecombineerd met een jarenlange praktijkervaring. Hierdoor komen al uw specifieke opleidings- en praktische vragen uitgebreid aan bod.

Doelgroep

Het doelpubliek zijn professionele beoefenaars die kennis en inzicht willen verwerven in de geconcentreerde gemmotherapie teneinde de knoppenmaceraten op een gegronde wijze aan hun patiënten/klanten te kunnen adviseren. Meer concreet richt de opleiding zich naar :
• natuurgeneeskundige therapeuten,
• gespecialiseerde advies-drogisterijen / reformwinkels,
• apothekers,
• herboristen

Praktische informatie

 1. Vooropleiding
  Relevante basiskennis cq ervaring binnen het werkveld van natuurgeneeskunde is vereist.
 2. Duur van de cursus
  2 volledige dagen
 3. Studiebelasting
  De verwachte studiebelasting voor deze cursus is 21 uur, waarvan 16 contacturen. De overige uren zijn zelfstudie-uren ter voorbereiding van de les en ter verwerking van de behandelde lesstof.
  Tijdens de duur van de nascholing kan de deelnemer per e-mail inhoudelijke vragen stellen aan de docent over de cursus. Deze zullen steeds beantwoord worden en kunnen tijdens de daaropvolgende les, indien relevant, besproken worden.
 4. Lesmateriaal
  Bij aanvang van de cursus ontvangt u :
  o een naslagwerk/syllabus,
  o het boek “Gemmotherapie, geneeskunde van de knoppen” van  Philippe Andrianne
  o gids “Gemmotherapie. Plantenknoppen voor uw gezondheid” (64p, Uitgeverij Amyris)
  o enkele knoppen-moedermaceraten (welke tijdens de cursus worden toegelicht)
  o praktische productwijzer
 5. Examen
  Op het einde van de opleiding wordt een test afgenomen bestaande uit 30 multiple-choice vragen, 2 praktijkgerichte cases welke tijdens de lessenreeks aan bod zijn gekomen en 2 open vragen.
  Bij het behalen van 75% van de punten wordt een certificaat uitgereikt met vermelding van de naam van de deelnemer, naam van de opleiding, het aantal contacturen, de totale studiebelasting en het bijhorende accreditatienummer.
 6. Cursusprijs
  € 190,- (exclusief BTW), inclusief koffie/thee en lesmateriaal.
  Lunch dient u zelf te voorzien.
 7. Lestijden
  Van 09.00 uur tot 17.00 uur.
 8. Accreditatie
  Deze cursus is geaccrediteerd door de beroepsverenigingen KTNO, BATC en VIG. Indien u 75% van de punten behaald wordt een certificaat uitgereikt met vermelding van de naam van de deelnemer, naam van de opleiding, het aantal contacturen, de totale studiebelasting en het bijhorende accreditatienummer.