Foto aromatherapie

Griepepidemie : essentiële oliën helpen!

0 comment Tags: , , ,

De winter en voornamelijk de maand februari is de periode van de griepepidemie. Het is waar dat vaccins zorgen voor een doeltreffende preventie maar eens men gegrepen is door het griepvirus kunnen de synthetische middelen niet veel hulp bieden. Ze kunnen hooguit de symptomen wat verzachten: de koorts doen dalen en de pijn stillen. Het lichaam moet deze vervelende infectie zelf overwinnen en dat vergt heel wat energie. Uitzieken, bedrust, voldoende water drinken is de boodschap. Bovendien is de kans op een surinfectie groot.

Maar de Wetenschappelijke Aromatherapie heeft veel te bieden om de strijd aan te gaan tegen het griepvirus. Ontdek hier enkele raadgevingen door Rita Van Parys , apotheker en aromatoloog bij Pranarôm International.

Essentiële oliën helpen!

Essentiële oliën hebben actieve bestanddelen die direct inwerken op de ziekteverwekker maar ook op de symptomen van de aandoening. Meer nog: elke essentiële olie bestaat uit een breed spectrum van actieve aromatische moleculen die elkaars werking versterken. Ze vormen een synergie op zich. Ze zijn bijzonder doeltreffend, ook bij virale infecties.

Preventie met essentiële oliën

De lucht ontsmetten

  • Door Ravintsara en/of Eucalyptus radiata te verstuiven door middel van een ultrasone verstuiver. AROMAFORCE/PRANAFORCE oplossing natuurlijke weerstand of Immuno’Plus mengsel voor verstuiving behoren ook tot de mogelijkheden.
  • Geen ultrasone verstuiver ? : geen nood, gebruik Aromaforce zuiverende spray die virussen en bacteriën in de lucht te lijf gaat en uitschakelt. Deze spray is een synergie van 15 essentiële oliën afkomstig uit Madagaskar. Vernevel gedurende 5 seconden terwijl u door de kamer wandelt, 2 à 3 keer per dag.

De eigen natuurlijke weerstand stimuleren

  • Neem voor het behoud van de natuurlijke weerstand IMMUNESSENCE capsules. Neem dagelijks 1 capsule ’s morgens en 1 capsule ’s avonds met een koude drank, bij het begin van de maaltijd.
  • Breng 2 keer per dag 3 à 5 druppels AROMAFORCE/PRANAFORCE oplossing natuurlijke weerstand aan op de binnenzijde van de polsen, op de borst of op de rug.

Voorzorgsmaatregelen

  • Voor kinderen (6 à 12 jaar) : verdun de synergie van etherische oliën in een zelfde hoeveelheid plantaardige olie
  • Om de weerstand van de allerkleinsten te stimuleren (van 3 tot 36 maanden) heeft Pranarôm PranaBB massage olie Immuniteit ontwikkeld : doeltreffend en veilig. Breng 2 keer per dag, 2 à 3 druppels van het mengsel aan op de voetzolen. Voor kinderen van 3 tot 6 jaar mag men deze dosis verdubbelen.

Behandeling met essentiële oliën

In de wetenschappelijke aromatherapie zien we dat de essentiële oliën met zowel een terpeenalcohol (linalol, thujanol, …) als een oxide (1,8-cineol) in hun biochemische samenstelling, antivirale eigenschappen hebben . Aromatische aldehyden in kaneel EO en fenolen in oregano EO zijn ook interessant maar grote voorzichtigheid en controle is nodig bij gebruik ervan.

Voor een optimale doeltreffendheid zal de behandeling volgende eigenschappen bevatten: een antivirale werking, een anticatarrale werking en een anti-infectieuze werking om eventuele surinfecties op te vangen.

Breng vanaf de eerste symptomen, 10 druppels van de volgende synergie aan op de borst en op de rug, 6 keer per dag, gedurende 3 dagen.

Ravintsara (Cinnamomum camphora ct cineol) essentiële olie heeft vele voordelen : deze essentiële olie is niet toxisch, wordt zeer goed verdragen en kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden (de juiste dosis dient gerespecteerd te worden). Deze essentiële olie kan puur aangebracht worden op de huid. Ravintsara heeft bijzonder antivirale eigenschappen en is daardoor zeer interessant voor de behandeling van griep.

Voor wie een gebruiksklaar product verkiest: breng 10 druppels AROMAFORCE/PRANAFORCE oplossing natuurlijke weerstand aan op de borst en op de rug, 6 keer per dag, gedurende 3 dagen.
Voorzorgsmaatregelen :

  • De bovenvermelde adviezen zijn voor volwassenen en jongeren ouder dan 12 jaar. Niet geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap en borstvoeding.
  • Bij gevoelige huid: verdun de hoeveelheid EO in een gelijke hoeveelheid plantaardige olie
  • Zorg ook voor elementaire hygiëne om verspreiding van het virus tegen te gaan: was de handen meerdere keren per dag, vermijd lichamelijk contact met personen die mogelijks besmet zijn. Gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging zijn noodzakelijk voor het behoud van een goede weerstand, om ziekte te voorkomen en om in balans te blijven.

Geadviseerde producten:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *